Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars! Afspraak maken: 036-5228569 / 06-10345310

Fysiotherapie Perdaems
Behandelingen

Een fysiotherapeutisch behandeltraject begint met een gesprek over de reden van uw komst. Hierbij vraag ik naar uw klacht(en), en dit noteer ik in uw behandeldossier.

Na het gesprek volgt er een lichamelijk onderzoek. Naar aanleiding van de resultaten uit dit onderzoek zal er een behandelplan opgesteld worden en wordt de behandeling gestart.

Een consult duurt 30 minuten.

Het behandelplan wordt gebaseerd op

  • Medical taping
  • MobilizingAwareness®
  • Ademhaling– en ontspanning therapie
  • Balanstraining
  • Massage.

Behandelingen Fysiotherapie

Blessurebehandeling en -preventie

We bewegen dagelijks zonder nadenken. We maken gebruik van onze spieren, botten en gewrichten zonder ervan bewust te zijn.

Totdat er een beperking ontstaat in de dagelijkse handelingen. Op dat moment wordt u zich bewust, dat het niet altijd vanzelfsprekend is, dat het lichaam pijnvrij beweegt.

Hier ligt het doel van de behandeling: het vrij maken van de mobiliteit, en het inzicht krijgen in uw bewegingen tijdens arbeid, sporten of gewoon huishoudelijke bezigheden. Er is aandacht voor het functioneel bewegen, het stabiliseren van de gewrichten en het optimaliseren van de coördinatie en de kracht van de spieren

MobilizingAwareness®

Mobilizing Awareness® is een methode om bewust te leren bewegen, waarbij de bewegingsvrijheid toeneemt.

Het accent ligt op het bewust voelen van het lichaam; voor, tijdens en na bewegingen, gecombineerd met ademhaling. Met Mobilizing Awareness® leert u zich opnieuw bewust te worden van de manier waarop u beweegt én wat de effecten zijn van kleine veranderingen in uw bewegingspatroon.

U leert tevens hoe u de methode kunt toepassen in uw dagelijkse leven; tijdens het zitten, liggen en lopen, en tijdens het uitvoeren van uw werk, sport of hobby.

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.

Lees hier meer over Mobilizing Awareness®.

Behoefte aan een doortastende fysiotherapeut?
Neem contact op om een afspraak in te plannen