Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars! Afspraak maken: 036-5228569 / 06-10345310

Mobilizing Awareness®
Terug naar ontspannen en efficiënt bewegen

Mobilizing Awareness® is eenvoudige, maar doordachte, pijnvrije behandelwijze ‘Mobilizing Awareness®’ kenmerkt zich door rustige oefeningen die gebaseerd zijn op de natuurlijke manier van bewegen. Hierdoor leert men om de vaak aan de stressrespons gerelateerde reflexpatronen af te remmen, en ontstaat dankzij de ontspanningsrespons coördinatief de mogelijkheid om weer efficiënt en met minder pijn te kunnen bewegen.
Deze vorm van sensomotorische re-educatie is bij uitstek geschikt om habituele patronen en functieverlies door ingesleten compensaties en adaptaties te doorbreken.

Wat leert u met Mobilizing Awareness.
  • Het verbetert de coördinatie en balans;
  • Het leert u een ruime bewegingsmogelijkheid ervaren;
  • Het geeft plezier in het bewegen;
  • Het vergroot uw mogelijkheden in ontspannen;
  • Het leert u loslaten;
  • Het leert u in het hier en nu te bewegen;
  • Het vergroot het bewustzijn van het lichaam.
Terug naar ontspannen en efficiënt bewegen

U leert opnieuw bewust te worden van de manier waarop u beweegt en wat de effecten zijn van kleine veranderingen in uw bewegingspatroon. De verbindingen tussen hersenen en spieren worden opnieuw ‘wakker geschud’ waardoor het lichaamsgevoel verbetert en u leert de spieren te ontspannen, efficiënt te bewegen en gebruik te maken van de ademhaling.

Uw lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties veranderen. Dit leidt tot een algehele verbetering van het lichamelijk welzijn. U kunt het effect van deze verandering tijdens de behandeling merken.

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna.

Behoefte aan een doortastende fysiotherapeut?
Neem contact op om een afspraak in te plannen